top of page

Evangeliet

  • Levende Tro

Muslimen som møtte Jesus

Updated: Feb 10

I sommer fikk jeg reise sammen med ni andre norske studenter til Sentral-Asia. Jeg hadde så vidt hørt om landet og visste ikke hva som ville møte oss. Gjennom turen bodde vi sammen med lokale studenter fra Sentral-Asia hvor de fleste var muslimer. Vi fikk se hvordan Gud hadde banet vei.

*Fiktivt bilde for illustrasjon

Landet vi reiste til er et unådd land som ligger i 10/40 vinduet. Dette er området på kartet som består av Nord-Afrika, Midtøsten og Asia, og regner som området med minst tilgang til evangeliet. Men til tross for at det er mange unådde folkegrupper her, drar Gud mennesker til seg og forbereder hjerter.


Åpen til evangeliet


Min romkamerat under turen heter Naim* (fiktivt navn av sikkerhetsmessige årsaker). Selv om han ikke var altfor god i engelsk, gikk praten greit. Nokså tidlig fortalte jeg ham at jeg var kristen. Naim svarer forståelsesfullt at han selv er muslim, men at han elsker Jesus.

Jeg blir veldig overrasket og spør om han kan forklare dette litt nærmere. Naim forteller meg at innen det siste året har både moren og søsteren blitt kristne, og onkelen hans så Jesus i en drøm. Så det var tydelig at Naim hadde hørt om Jesus fra før. Samtidig er Naim tydelig på at han selv er muslim og det er skummelt å si fra seg sin muslimske tro.


Fortell mer om Gud


I løpet av de neste dagene vitner flere av de andre fra Norge om Jesus. Naim blir mer og mer interessert, og spør om vi kan fortelle mer om hvem Gud er. Det er tydelig at Gud arbeider med Naim. Noen av de andre muslimske guttene er mer negative. De råder Naim til å slutte å snakke så mye om Jesus, men han gir seg ikke.Et møte med Jesus


En kveld vi fra Norge er samlet for å be, inviterte vi med oss Naim, siden han er såpass åpen. Etter bønnestunden er Naim tydelig opprørt. Han gnir seg i øynene og famler med hendene. Til slutt går han på toalettet og vasker seg igjen og igjen i ansiktet. Når han kommer ut igjen kan vi se på han at noe spesielt har skjedd. Naim forteller at mens vi bad så opplevde han å se Jesus stå foran seg. Han forklarer hvordan han ble helt blendet av lyset og at Jesus pratet til ham. Vi fra Norge kikket på hverandre og var helt overveldet. Den kvelden ble vi sittende tre timer på gulvet på et hotellrom og høre hvordan Naim ble møtt av Jesus.


Ferdiglagte gjerninger


Naim blir helt forandret etter dette, og den siste kvelden forteller han for hele reisefølget at det har skjedd et mirakel. Vi fra Norge vil nok aldri glemme denne bekjennelsen. Vi fikk virkelig oppleve hvordan Gud hatt satt brikkene sammen, og vi fikk vandre i ferdiglaget gjerninger.Comments


Et møte med Jesus forandrer liv!

© 2023

bottom of page