top of page

Evangeliet

Ett kall til å dele troen videre

Updated: May 2, 2023

Når Jesus gikk på jorden, brukte han helt vanlige mennesker til å dele evangeliet. I dag ved Den hellige ånds kraft, er vi kristne også kalt til å dele videre de gode nyhetene om Jesus. Men på samme måte som for 2000 år siden, er det ikke alltid lett å dele troen vår med. Så hva kan vi gjøre for å vokse i tro og frimodighet?La oss bli oppmuntret og utfordret til å dele evangeliet om Jesus Kristus med frimodighet og kjærlighet. La oss bruke tiden vår i Guds ord, leve tett med Jesus, og dele våre vitnesbyrd om hvordan han har forvandlet våre liv.


Fyll deg med Guds ord


Fyll deg med Guds ord og bruk tid i Bibelen for å la ditt hjerte og sinn bli fornyet. Lær hvem Gud er og hva han har gjort, og bli utrustet til å dele evangeliet videre. Dersom du har kort tid og må forklare evangeliet i et nøtteskall, kan du dele Johannes 3,16; "For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."


Apostlenes gjerninger 1,8 sier: "Men dere skal få kraft når Den Hellige Ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ende." Be og han vil gi deg muligheter til å dele din tro.

Gå tett med Jesus


Gå tett med Jesus og lev et liv hvor han er Herre. Vi er alle levende vitner på Guds godhet og hvordan han gjenoppretter. Bruk tid med Jesus, og la ham vise hvordan han vil bruke deg. Jag etter å leve et liv etter Guds karakter, helliggjørelse, i renhet og sannhet.


Husk at vi alle er syndere og trenger en frelser. Prøv å se mennesker på samme måte som Gud ser dem, som uendelig elsket og verdifulle skapninger skapt i hans bilde. Når vi ser andre på den måten, vil vi ønske å dele evangeliet med dem.


Gud vil at vi skal blomstre der vi er plantet, og det samme gjelder med evangeliet. Gjør det meste ut av dine omstendigheter og reflekter hans kjærlighet til alle rundt deg. Du trenger ikke være pastor eller misjonær for å fortelle om Jesus, bare tenk på alle mennesker som trenger et håp.


Del ditt vitnesbyrd


Del ditt vitnesbyrd, uavhengig av hvor vanlig du er. Alle har en historie å fortelle, og du vet aldri hva det kan bety for noen andre før du deler det. På samme måte som Jesus brukte lignelser for å formidle sannheter, kan du bruke dine personlige opplevelser og historier til å dele om Jesus.


Ditt vitnesbyrd er unikt, og det å dele din tro handler om å dele din historie. Del de feilene Gud har gjenopprettet deg fra, syndene du har lagt bak deg, det større bildet han inviterer deg til, hans grenseløse nåde og ubetinget kjærlighet. Hvordan var livet før du ble frelst? Hvordan tok du imot Jesus? Hva hørte du? Hvordan responderte du? Prøv å dele et bibelvers eller to.

Comments


Et møte med Jesus forandrer liv!

© 2023

bottom of page